Víg Anikó Stylist

Víg Anikó vagyok, divattervező, stylist és mesterközgazdász. Hiszem, hogy a divat korunk és világunk legmeghatározóbb és legkifejezőbb művészete, amely – kisebb vagy nagyobb mértékben, de – mindenkire hatással van!

Szenvedéllyel a stílusért

Egy meglehetősen színes életút több könyvet is betöltő történéseit tudhatom magam mögött, amely természetesen a jelenben is javában bonyolódik, bontakozik és szívből remélem, hogy a sors, a jövőmet is hasonlóan tartalmas és izgalmas eseményekkel gazdagítja majd. Nem szívesen élek olyan klisékkel, hogy már kislány korom óta divattervező akartam lenni, persze ettől ez még így van; inkább az teszi különlegessé a történetemet, hogy a gyerekkoromban fellobbant divat iránti szenvedélyt, felnőttként sokáig elnyomtam magamban, és ez a rendkívül erőteljes érzés később robbant, de akkor elemi erővel. Mindent felperzselő detonáció volt ez az életemben, amely azonban varázslatos újjáépülést, újjászületést eredményezett, és ma már tudom, hogy az alkotás és a kreativitás kibontakozásának ez volt az alapja, az origója.

Édesapám tanácsára vagy inkább hatására közgazdasági pályán kötöttem ki és sikeres felső vezetője lettem egy ingatlan beruházásokkal foglalkozó cégnek. Tudatosan felépített karrierrel, jól fizetett üzletasszonyként, elismert társadalmi szereplőként és egy csodálatos családdal a hátam mögött, boldog embernek tartottam magam. Az élet érdekes és ravasz fintora azonban, hogy mire mindezt elértem, úgy éreztem nem igazán vagyok már önmagam, és hogy a lelkemből kezd kihunyni az a különleges fény, amely meghatároz engem és amitől „létezni” tudok. Tehát az egyik nap még úgy ébredtem, hogy mindent elértem, a csúcson vagyok, a másik napon pedig már arra keltem, hogy nem is igazán tudom, ki vagyok, mit akarok, mi tenne boldoggá. Ekkor a gyerekkori álmom ismét megszólított, és pillanatok alatt visszarántott a divat káprázatos világába.

A divat mint életérzés

Létem minden eddigi történése és lényeges eseménye mozaikkockaként rendeződött össze, megértettem, hogy a sok céltudatos munka, a kitartó tanulás, az állandó fejlődési igény, csakis a stylist hivatásban teljesedhet ki. Így ismét belevágtam egy hatalmas „kalandba”, és ahogy felépítettem az előző üzleti pályámat, úgy kezdtem bele az újba is. Először Milánóba mentem, ahol Angelo Russica-tól, a Versace korábbi dizájnerétől tanultam, majd felfedező körútra indultam, hogy olyan titkos divat stúdiókat találjak, ahonnan sokrétű szakmai tudást és kivételes látásmódot meríthetek. A szerzett tapasztalatok lehetővé tették, hogy teljesen más aspektusból mutassam meg itthon a divatot, a trendeket, a stílusos öltözködésben rejlő hatalmat. Célommá vált, hogy előremutató, modern gondolkodással, üzleti hozzáértéssel megreformáljam hazánkban az emberek stílusérzékét, öltözködéshez való viszonyát és a  ruhatárát.

Ez az út azonban nemcsak az olasz divatvilág, a tehetséges tervezők és az elképesztően eredeti kollekciók megismeréséről szólt, hanem egy katartikus önismereti utazás is volt, ahol sikerült a személyiségem építőelemeit harmóniába rendezni. Ráeszméltem, hogy lehetek jó anya, gondoskodó társ, sikeres üzletasszony és a nőiességét teljességgel megélni tudó Nő is egy személyben. Ez a felismerés hozzásegített ahhoz, hogy szeressem önmagam, hogy merjem vállalni a lázadást az értelmetlen és unalmas társadalmi elvárásokkal szemben, és hogy valami meghökkentőt, izgalmasat csempésszek a mindennapok monotóniájába. Kitűnni a tömegből, megélni a pillanatok varázsát, őszintének lenni magunkkal és megvalósítani a régóta táplált álmokat, hihetetlenül felszabadító érzés; ezért bíztatok minden hölgytársamat arra, hogy tartson velem és lázadjunk együtt; a hétköznapok forradalma vezet el az önmegvalósításhoz, és egy értékes, élménydús élethez.

Ars Poetica

A belbecshez kínálom a külcsínt mivel tudom, hogy az emberek imádnak jól kinézni.
Megjelenésünk rengeteg információt közöl rólunk, az első benyomás meghatározó fontosságú lehet és igenis komoly lehetőségeket szalaszthatunk el,
ha nem megfelelő a kinézetünk, az öltözékünk.

Instagram

[instagram-feed cols=3]