• 2018-09-29

Divatrevolúció-a plus size az új érzéki nőideál

Divatrevolúció-a plus size az új érzéki nőideál

Divatrevolúció-a plus size az új érzéki nőideál 1024 643 Anikó Víg Stylist

Divatrevolúció-a plus size az új érzéki nőideál. Megtörni látszik az a sztereotípia, hogy igazán szépek, vonzóak és sikeresek csak a vékony-magas lányok lehetnek. Éppen ideje volt már, hogy leágazott a többség által elérhetetlen női test ideáljának kultusza. Végre-valahára a valódi hús-vér asszonyok is teret kapnak a médiában és a kifutókon, „igazi” nők hódítanak, realisztikus testtel és ízig-vérig szenvedéllyel a divatmagazinokban, sőt a nőiesebb, teltebb vonalak uraljak már Hollywoodot is.

Szépségideálok

Koronként változik hogy mit tartunk szépnek és hogy milyen jegyeket, jellemvonásokat visel az eszményi nő. Természetesen minden korszaknak megvolt a maga (jól meghatározható) tökéletes nőideálja. Az őskorban a termékenység mintaképeként: a Willendorfi Vénusz testesítette meg a Nőt, mint ahogyan az olasz reneszánsz korszakában is a Rubens alkotta dús formák hódítottak.

Az ókori Egyiptomban a sportos, karcsú test volt az áhított etalon, ugyanakkor a görögöknél a gömbölyded idomokkal megáldott hölgyek bírtak ellenállhatatlan vonzerővel. A szépségideál az elmúlt száz esztendő alatt is elképesztően sokat változott. Amíg például az 50–es években a homokóra alkatú hölgyek őrjítették meg a férfiakat,  addig a 90-es években már a zörgő csontok, azaz a minden eddiginél vékonyabb testalkat került ismét centrumba.

Napjainkban egy óriási átalakulásnak, forradalmi szemléletváltozásnak lehetünk a tanúi, melyben kiemelt szerepet kap az egészséges testkép kialakítása, önmagunk elfogadása és maximális felvállalása. Hihetetlenül nagy előrelépést jelent, hogy egyre büszkébben és tudatosabban merik vállalni és megmutatni magukat a telt idomokkal megáldott nők, sőt egyre inkább sugárzik róluk, hogy tökéletesen érzik magukat a bőrükben. E hosszú folyamat eredményességében, a plus size modellek szerepe is kiemelhető, hiszen jelentős hatást gyakoroltak a divat és a szépségipar megreformálására.

Stílustrükkök teltkarcsú hölgyeknek

Ideje tehát új dolgokat kipróbálni, élni a lehetőségekkel, tartalmas élményekkel gazdagodni, de mindehhez tudnunk kell élni a vonzerőnkkel! Sok molett hölgy azonban egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy milyen stílusú, méretű, fazonú és mintázatú ruhákat érdemes viselnie. Stylistként számos szuper tanáccsal, meglepő, de mégis egyszerű praktikával tudlak támogatni abban, hogy új szemmel nézz a világra és benne magadra is.

A legfontosabb, hogy a molett testalkaton belül is többféle alkat létezik, így mindenekelőtt az alaktípusodat kell meghatározni, ezután pedig a színkaraktered beazonosítása a következő lépcsőfok. Mindezt egyszer kell pontosan feltérképezni és ezután garantáltan kinyílik előtted a lehetőségek végtelenül színes és csodákkal kecsegtető tárháza.
Tekintse meg az ezzel kapcsolatos oldalunkat.

Alkalmi outfit

Esztelen tévhit, hogy a molett hölgyeknek feketében kell járniuk, persze tény hogy a sötét színek karcsúsítanak, míg a világos árnyalatok szélesítenek, de ez abszolút nem azt jelenti, hogy száműznöd kell a  színeket a ruhatáradból, csupán tudnod kell megfelelően kombinálni a ruhadarabokat.

Érdemes a lapos talpú cipők helyett a magassarkút választanod, ezzel a remek húzással ugyanis  egycsapásra megnyújtod optikailag a lábaidat. A V-kivágás is pompásan áll a molett hölgyeknek, mivel ezzel tökéletesen kiemelhető a dekoltázs.

Divatrevolúció-a plus size az új érzéki nőideál
Divatrevolúció-a plus size az új érzéki nőideál

Hivatali outfit

 A legtöbb molett lány azt a hibát követi el, hogy bő zsákruhákba rejti el az alakját, nőies idomait.  Felejtsd el örökre a túlméretezett ruhákat és válts feszülősebb darabokra. Felsőrészből olyanokat válassz, amelyek követik a tested vonalát, de nem tapadnak rád teljesen.

Az A-vonal az egyik leghízelgőbb fazon a telt hölgyek számára, hiszen az ilyen szabású ruhák minden alaktípuson perfektül mutatnak. Pompás választás és különösen jól mutat a gömbölyded formákon az egyrészes ruha, hiszen kényelmes, könnyű viselet.

Divatrevolúció-a plus size az új érzéki nőideál
Divatrevolúció-a plus size az új érzéki nőideál

Hétköznapi outfit

A mintázat mindig kényes téma, érdemes inkább az apró mintákat preferálni, ha pedig csíkos dresszt szeretnél, semmi akadálya, a vékonyabb csíkozás lesz a neked való. Mindenképpen javasolt száműzni a ruhatáradból a csípőnadrágokat, válassz inkább a cipőd színével megegyező színű pantallót, ezzel extra hosszú lábakat varázsolhatsz magadnak.

Gondoltad volna, hogy az övek a molett hölgyek legjobb barátai? A segítségükkel  ugyanis könnyedén kiemelheted a derekadat, a csábító kerek formáidat. Viselj nagyméretű kiegészítőket, hiszen ezekkel szintén optikailag karcsúsítod magadat. A csipke a textíliák királynője, amely most reneszánszát éli és általa káprázatosan szép, életerővel telített szetteket kreálhatunk.

Divatrevolúció-a plus size az új érzéki nőideál

Stylisként, divattervezőként szeretném a divatot egy teljesen új aspektusból megmutatni az embereknek. Hiszek a szavak erejében és abban, hogy a megszerzett, sokrétű szakmai tapasztalatom által képes vagyok hölgyeket, tinédzsereket, de akár nyugdíjasokat is merészségre, lázadásra inspirálni, a határok átlépésére biztatni, a megújulásra buzdítani! Egyik kiemelt jelentőségű projektem: küzdeni az egészséges testkép kialakításért hazánkban. E csodás cél érdekében már eddig is számos innovációt valósítottam meg, és igazán szép sikereket mutathatok fel, de van még bőven teendő és éppen ezért, teljes tudásommal kívánom folytatni e nemes tervemet a jövőben is.

Tudod, hogy mi a Te saját stílusod?

Összeszedtük egy stílus lapba azokat a kérdéseket, amikre tudnod kell a választ, ha a saját stílusodat keresed.” Töltsd le, nézd meg, tudod-e mindenre a választ!

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is!

Leave a Reply