• 2018-10-24

Az álomnő nem a szürke ötven árnyalatában jár

Az álomnő nem a szürke ötven árnyalatában jár

Az álomnő nem a szürke ötven árnyalatában jár 1024 683 Anikó Víg Stylist

Az álomnő nem a szürke ötven árnyalatában jár – Színek nélkül a divat olyan lenne, mint a zene hangszerek nélkül. A színek évezredek óta segítségünkre vannak gondolataink és érzéseink kifejezésében.  Öltözködésünkkel, stílusunkkal kommunikálunk a külvilág felé, emellett a divat az önkifejezés közvetlen eszköze is, amelyhez szorosan kapcsolódik a színek megfelelő kiválasztása.

Stylistként, divattanácsadóként sokszor szemlélődöm az utcán, és gyakran megállapítom, hogy az emberek hétköznapi outfitjéből kimaradnak az élénk színek, a vidám mintázatok, a kreativitás. A megfigyelések alapján arra a következtetésre jutottam, hogy a „földszínek országa” vagyunk (khaki, drapp, barna, fekete). Vajon mi húzódik meg amögött, hogy a legtöbben a semleges színek „mögé” bújnak?

A divat tökéletes indikátora egy társadalom szabadságérzetének, és az ahol jelenleg tartunk, egy meglehetősen összetett történelmi, gazdasági és szociológiai folyamat tükörképe. A szocializmus árnya még mindig kísért, hiszen az uniformizált öltözködés, a tömegkonfekció korszakának a szele, még sokunkat megérintette. Még ma is a praktikusság elve vezérli az öltözködést, és továbbra is túl keveset költünk ruházkodásra, illetve azt választjuk, ami mindenhez megy, ahelyett ami igazán jól állna!

Az egyik legújabb színfelmérés szerint, a legerotikusabb szín – mindkét nem véleménye szerint – a sötétvörös és a világos piros, de sok szavazatot kapott még a lila is, amely a szexisségét, a titokzatosságának köszönheti. A férfiakat leginkább a sárga szín taszítja, míg a hölgyeket a sárgászöld árnyalat. Az urak az eszményi nőt nehezen tudják szürke illetve barna ruhában elképzelni, annál inkább a piros különböző árnyalataiban.

Míg az olaszok, a franciák nem félnek hibázni és kísérletezni annak érdekében, hogy megtalálják a saját stílusukat, addig a magyar emberekre jellemző a visszafogottság, a zárkózottság, illetve hogy szeretnek belesimulni a tömegbe. Nyilvánvalóan sokat nyom a latban az ország, a családok gazdasági helyzete is, de az is, hogy milyen közeg vesz körül bennünket, milyen a társadalom közérzete, elfogadókészsége, értékrendje.

Bizonyára sokan megtapasztaltuk már azt is, hogy életünk során többször is változik az aktuális kedvenc színünk; ez sem véletlen, hiszen mi is sokat formálódunk, változunk az évek alatt. A színpszichológia azt vizsgálja, hogy milyen hatással bírnak ránk a színek különféle árnyalatai, és ma már sokan tudjuk, hogy a favorit árnyalatok a személyiségjegyeinket is tükrözik.
Tekintse meg az ezzel kapcsolatos oldalt.

Színeket viselni felszabadító érzés

Színes ruhákban színes a lélek, színes a szellem, és színekből épül fel a harmónia is. A természetes „genetikai” színeinktől függ, hogy milyen színárnyalatok állnak jól nekünk. Az adottságainkkal perfektül passzoló színek életet és vitalitást kölcsönöznek számunkra. Érdemes mielőbb megismernünk a színkarakterünket, felszabadító érzés lesz tudatosan összeállítani az outfitünket, és önbizalommal telve megjelenni úgy a hétköznapokon, mint az ünnepi alkalmak során.
Tekintse meg az ezzel kapcsolatos oldalunkat.

Mit árulnak el rólad kedvenc színeid?

A színpszichológia azt vizsgálja, hogy milyen hatással vannak ránk a különböző színek, sőt a kedvenc színeinktől függően még a személyiségjegyeinket is képes feltárni. A színek izgalmas pszichológiája, különböző jellemvonásokat kapcsol egy-egy szín előtérbe helyezéséhez.

Földszínek

Természetközeli, nyers, meleg színek, amelyek a talaj, a homok, a kövek, az avar színei. A hagyományok tiszteletét, a megbízhatóságot és a gondoskodást társítjuk ezekhez az árnyalatokhoz. Kedvelőik kiemelten fontosnak tartják az otthon melegének a megteremtését, a hagyományok tiszteletét, a kiegyensúlyozottságot.

Az álomnő nem a szürke ötven árnyalatában jár

Donetta ruhaszett
pihe-puha inspiráció, stílusos rétegekbe foglalva

Az álomnő nem a szürke ötven árnyalatában jár

Contessa ruhaszett
 a divat vadonatúj interpretációja

Piros és Kék

 A piros önmagában a legdinamikusabb szín, amely az erő, a bátorság, a szenvedély, az energia és a dominancia színe. Szinte minden esetben feltűnést kelt, és önbizalmat sugároz, így nem véletlen, hogy tudat alatt azok az emberek is magabiztosabbá válnak, akik piros ruhát öltenek.

A kék királyi szín, amely konzervatívnak számít, és amely a bizalom, az intelligencia és a hatékonyság színe. A megbízhatóság, az együttérzés és a tradíciókövetés jellemzi, kiemelendő még, hogy favorizálói harmonikus és stresszmentes létre vágynak.

Az álomnő nem a szürke ötven árnyalatában jár

Perdita ruhaszett
 az élettel telített izzó szenvedély dressze

Az álomnő nem a szürke ötven árnyalatában jár

Lenóra ruhaszett
 fókuszban a kényelem és a nőiesség

Fekete és Fehér

A fekete a stílusosság, a kifinomultság és az elegancia színe, de ugyanakkor a szigort és a formalitást is megtestesíti. Tekintélyt sugall, és a kontextustól függ, hogy milyen hatással van ránk.

A fehér pozitív jelentéssel bír, ártatlanságot, őszinteséget, jóságot, letisztultságot képvisel, a tökéletesség színeként is aposztrofáljuk. A feketéhez hasonlóan eleganciát, luxust sugall, emellett a béke és a megadás jelképe is.

Az álomnő nem a szürke ötven árnyalatában jár

Etno hatású, hímzett oversized ing
ruhaként is lebilincselő alkotás

Az álomnő nem a szürke ötven árnyalatában jár

Ivon ruhaszett
tavasz, pezsgés, romantika

A stílus, a kiegyensúlyozottság és a pozitív kisugárzás nem más, mint az önazonosságban megtalált harmónia, amely elképzelhetetlen a színek varázslatos „hangulata” nélkül.

Tudod, hogy mi a Te saját stílusod?

Összeszedtük egy stílus lapba azokat a kérdéseket, amikre tudnod kell a választ, ha a saját stílusodat keresed.” Töltsd le, nézd meg, tudod-e mindenre a választ!

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is!

Leave a Reply